Supermessut

Lasten Supermessut

Lapset on huomioitu Supermessuilla perinteiseen tapaan muun muassa tuttujen hahmojen muodossa: tassua voi paiskata ainakin Ville Vikingin ja pandojen kanssa.

Lisäksi messuilla on mahdollista myös touhuta yhdessä Toimintatorilla ja kokea messut kaikin aistein valloittavassa Aistipuutarhassa.

Tutustu myös lapsiparkkiin

Lomailuläänit valloittavat

E-hallissa kannattaa kierrellä muutenkin etsien koko perheelle kesän loistavimpia lomailuläänejä. Hahmojen, houkuttelevien kohteiden ja vetävän ohjelman lisäksi Kotimaan Matkailumessuilla voi törmätä kaikenlaiseen jälkikasvua kiinnostavaan: esimerkiksi Visit Pohjanmaan osastolla E 212 pääsee purkamaan energiaa taianomaiseen tivoliin.

Myös Puutarha-messujen puolelle A-halliin rakentuu metritolkulla mielenkiintoista yhdessä koettavaa. Halliin rakentuu muun muassa minipuutarhoja, joihin tarkemmin tutustumalla löytää itsensä mitä ihmeellisistä minimaailmoista. Hallissa on myös ihka oikean talon kokoinen kerrostalo, jossa on kahdeksan erilaista parveketta.

Aistipuutarhassa seinätkin puhuvat!

A-hallin Aistipuutarha on messujen ainutlaatuisin kokemus: alue kuuluu, tuntuu ja jopa tuoksuu. Tässä puutarhassa riittää kierreltävää ja kosketeltavaa toviksi – ja mikä parasta: se mahdollistaa yhteistä aikaa turvallisen aikuisen tai isomman kaverin seurassa.

Toimintatorilla uppoudutaan leikkeihin ja tehdään itse

Toinen touhuntäyteinen tila on Toimintatori, mikä esittelee erilaisia omassa kotipihassa toteutettavia piha- ja puutarhaideoita. Torilla on mahdollista esimerkiksi piirtää katuliiduilla, uppoutua leikkeihin useammassa kekseliäässä hiekkalaatikossa tai autoradalla sekä ihastella keijun ikiomaa lasista kasvihuonetta ja sen viereen rakennettua kivilinnaa. Värikkäällä toimintatorilla nimensä mukaisesti myös toimitaan: lapset voivat sisustaa oman puutarhansa ja torille rakennetaan tolppia ja kiipeilyseinämää, jossa notkeimmat voivat leikitellä ja pujotella.


.

Kangasalan jättiläisveljekset Piko ja RikuKangasalan Jättiläisveljekset ovat aika velikultia!

Kangasalan Pikkuteatterin täksi vuodeksi henkiin herättämät hahmot Riku ja Piko esittäytyvät lauantaina ja sunnuntaina klo 13.

Jättiläisveljekset Piko ja Riku ovat monen Kangasalan historiaa sivuavan tarinan takana ja veljekset on herättänyt eloon lasten ja nuorten teatteri Kangasalan Pikkuteatteri, joka on tehnyt tasokasta ja monipuolista lasten ja nuorten kulttuurityötä jo vuodesta 2009 lähtien.

 


Pelastakaa Röllimetsä!

Pelastakaa Röllimetsä

Pelastakaa Röllimetsä on Allu Tuppuraisen kirjoittama ja ohjaama koko perheen satunäytelmä, jossa johtaja Seesteinen ja hänen sihteerinsä Sointu Lerkkanen lähtevät tutustumaan Röllimetsään tarkoituksenaan ostaa se ja muuttaa rahaksi.

Näytelmä saa ensi-iltansa toukouussa 2018 Tampereen Komediateatterissa ja esittäytyy nyt Kotimaan Matkailumessuilla lauantaina kahteen otteeseen!

 


Lapsiparkissa tenavat viihtyvät, kun aikuiset messuilevat

Koko perhe viihtyy tässä tapahtumassa, mutta Supermessuilla on tuttuun tapaan myös kätevä lapsiparkki, johon tenavat voi jättää hyvin mielin viihtymään, jos kesän matkasuunnitelmia tai puutarhan laittoa haluaa miettiä ihan aikuisten kesken.

Kepparit alle!

Keppihepat kutsuvat kaikki messujen lapsivieraat (3–12 v.) viihtymään keppihepparadalle! Lapsilla on huikean hauska mahdollisuus osallistua ohjattuun liikunnalliseen keppiheppapuistoon, jossa voi hoitaa ja ruokkia keppiheppoja, ratsastaa esteradalla sekä ostaa heppojen hoitovälineitä. Osallistumalla arvontaan voi voitta paikan keppiheppaleirille Ilolan maatilalle ja vanhemmat voivat istahtaa tallikatsomoon ja nauttia messutunnelmasta.

Keppihepat löytyvät Puutarhaosastolta A 1002. Tervetuloa viihtymään!

 

Kuinka rakentaa lapsiystävällinen puutarha esteettisesti?

Omatarhurin Markku ”Pappa” Urhonen opastaa viikonlopun aikana, kuinka lapsiystävällinen puutarha voidaan rakentaa esteettisesti. – Lapsiperheen puutarha voi olla myös esteetikon unelmien täyttymys, Urhonen sanoo. Pihan ei tarvitse olla vain lelujen täyttämä nurmikenttä, aidatut kukkapenkit ja pihan nurkassa neliön muotoinen hiekkalaatikko.

Lue lisää: Lapsiystävällinen puutarha esteettisesti.