#nytpolttelee

Rinnakkain – viisi tilaa (2019)

Rinnakkain
Inspiroidu, ihastu, toteuta

Uusi Piha & Koti käärii sisälleen salaperäisen Rinnakkain-alueen. Sirkustelttamaisen rakennelman sisään rakennetaan viisi erilaista tilaa, jotka toimivat niin sisä- kuin ulkotiloinakin. Tiloissa levätään, luetaan, rentoudutaan, hemmotellaan ja innostutaan leikin pyörteisiin. Rinnakkain-kokonaisuuden toteuttaa yhteistyössä Tampereen Messujen kanssa tamperelainen sisustussuunnittelutoimisto DekoSisters.

Inspiroidu, ihastu, toteuta! Lukaise makupalat jokaisesta tilasta ja koe itse messuilla 12.–14.4.2019.

Tila 1:
Unihiekkaa

Piha&Koti-messujen Rinnakkain-alueen Unihiekkaa-tilan kuva

”Joka ilta kun lamppu sammuu…”

Sisällä

Levollisessa tilassa leijuu unihiekkaa, täällä on maanläheinen ja rauhallinen tunnelma, joka kutsuu peiton alle turvaan unien maailmaan. Tukeva sänky on tilan keskipiste, sen vetovoimaisin kohde, joka kutsuu sikeään ja palauttavaan uneen – niin lyhyille päiväunille kuin höyhensaarimatkalle illasta aamuun. Runsaiden tekstiilien lisäksi unien valtakuntaan saattelevat kauniiden kasvien ja kukkasten kehystämät pinnat.

Ulkona

Rinnakkain on toinen puoli, ja sielläpä on vehreää ja vihreää! Tilassa levätään ja rentoudutaan, huilataan hetki ja kipaistaan höyhenenkevyille ja virkistäville nokkaunille linnunlaulun siivillä. Hento tuuli tuudittaa riippumatossa makoilevan makoisaan mietiskelyhetkeen, pian jaksaa taas jatkaa päivää.

Tila 2:
Tulta & tunnelmaa

Piha&Koti-messujen Rinnakkain-alueen Tulta & tunnelmaa -tilan kuva

”On meillä metsässä nuotiopiiri…”

Sisällä

Tulenloimuinen tila on kuin kutsuva pesä, leimuava lämmönlähde, joka kerää kaikki koolle. Kuin entisaikojen nuotiopiiriin, sen luo hakeudutaan nauttimaan, kohtaamaan ja tuntemaan. Täällä tapaa toisensa koko perhe ja ystävät, ja tilan lämmin kodikkuus jättää kaikkien sieluun samettisen silityksen.

Ulkona

Rinnakkain sisätilan kanssa on illanviettopaikka, tunnelmantuoja, joka viittoo luokseen viettämään lisää yhteistä aikaa. Luonto on niin lähellä, että se tuoksuu, vesi herahtaa kielelle, kun grilli kuumenee ja mausteiden maailma kiemurtelee nauraviin suihin. Täällä ilta jatkuu rauhallisena ja pitkään, päivän pimetessä katseet kääntyvät iltataivaalle, missä Pohjantähti jo poseeraa.

Tila 3:
Mielenrauhaa

Piha&Koti-messujen Rinnakkain-alueen Mielenrauhaa-tilan kuva

”Sisältäni portin löysin melkein huomaamattoman”

Sisällä

Täällä on sinun paratiisisi, jonka nurkissa kohisee rauhoittava meri. Täällä on sinun oma aikavyöhykkeesi, jonka kieli on mietiskelyä, rauhoittumista ja levollisuuden luksusta. Raikkaus ja rentous huokuu mielenkin puhdistavassa spa-tunnelmassa. Hengitä sisään, hengitä ulos.

Ulkona

Trooppinen unelma herää eloon taivasalla. Peseytyminenkin voi olla luksusta, kun itsensä saa puunattua puhtaaksi lähes luonnonhelmassa. Hellekesän huojentava hetki hemmottelee, suihkuttaa etäälle iltapäivän kuumeisen sameuden.

Tila 4:
Kirjakeidas

Piha&Koti-messujen Rinnakkain-alueen Kirjakeidas-tilan kuva

”Minä taidan kaivata sinua /
kertomaan kirjojen juonia”

Sisällä

Täällä hiljaisuudessa matkan voi tehdä minne vain haluaa, vaikka ulkomaailma onkin satojen sivujen päässä. Lukunurkkaukseen saa luvan kanssa käpertyä ja rauhoittua kirjojen ulottuvuuksiin ja täyttää päänsä taidokkailla sanoilla, tiedolla ja opiskeltavilla asioilla. Vaikka tuhansien tekijöiden ajatukset ovat kansien välissä, ei huone ole tiedonjyvistä tunkkainen.

Ulkona

Kesä kutsuu ulos, mutta mieli vetää sisälle. Kompromissi on parvekkeelle tai terassille rakentuva valoisa kesähuone, jossa saa rentoutua ja viettää aikaa vaikkapa kirjojen kesken tai porukalla pelien parissa. Taustalla levysoittimen neula löytää vanhan suosikkivinyylin parhaimman raidan juuri kun dekkarista kääntyy uusi jännittävä sivu.

Tila 5:
Lapsivaara!

Piha&Koti-messujen Rinnakkain-alueen Lapsivaara-tilan kuva

”Lapsella vain voi silmät niin loistaa!”

Sisällä ja ulkona

Täällä ulko- ja sisätilan rajat ovat liukuvia ja leikkisiä, niissä kaikuu lasten mukana tuleva meteli ja meininki! Leikit ja lelut kulkevat ulkoa sisälle ja toisinpäin. Leikit ja säännöt muuttuvat täällä nopeasti yhdestä toiseen ja lapset voivat itsekin vaikuttaa helposti tilan tunnelmaan. Värien keskellä koko tilassa on lapsille sopivia kasveja eikä täällä kavahdeta kengänpohjissa kantautuvaa hiekkaa! Väsyn tullessa tyynyt kaappaavat syliinsä väsähtäneet leikkihirmut. Kunnes leikin riemu taas jatkuu…