Supermessut

Yllätyksellistä Puutarhassa

Tänä vuonna A-hallissa kaikki ei ole sitä, miltä näyttää! Yllätyksellisyys on yhteinen nimittäjä kaikille A-hallissa nähtävälle ja koettavalle, kun Puutarhan tarinat kulkevat pelkistetystä ja perinteisestä räjähtävään väriloistoon.

Puutarha-messujen halliin solutetaan taimien, sipuleiden ja muiden pihan piristäjien lisäksi paljon uutta ja kujeilevaa sisältöä, johon kannattaa kaivautua syvemminkin. DIY-alueella tehdään muun muassa kokedama, keijupuutarha ja rintakukka sekä opetellaan koulimaan taimia.

Äläkä unohda sitä, että messuille rakentuu kokonainen kerrostalo parvekkeineen! Tutustu kahdeksaan parvekeasukkaaseen tästä!

Tutustu DIY-alueen ohjelmaan Tutustu koko ohjelmaan

ilmakasvi

Maailmat avautuvat tarkemmalla vilkaisulla

Yksi Puutarhan mielenkiintoisimmista kokonaisuuksista on pitkin hallia pykätyt minipuutarhat, joita on nähtävissä heti pääaulasta A-halliin saavuttaessa. Pienikokoiset puutarhat on koottu kekseliäästi ja niiden lähempi tarkkailu paljastaa maailmoita, ilostuttavia yksityiskohtia ja tietysti ideoita omaan tekemiseen. Kenen kolo on sammalmättään takana, onko tuolla ihka oikea keiju? Pysähdy hetkeksi ja pujahda kekseliäisiin kokonaisuuksiin.

Anna She Shedin yllättää

Vaja yhdistetään usein miehisiin termeihin ja harrastuksiin, se on monen mielikuvissa harmaa ja pölyinen, työkalujen valtaama yksin puuhastelun tyyssija. Mutta mikä ihme on Puutarhan She Shed? Vajan yllätykselliset piirteet ja värikylläisyyden näkee vasta kurkkaamalla sisälle: rakennelman ympäri kannattaa ensin kierrellä ja kaarrella, sillä vasta seinien sisältä paljastuu varsinainen runsauden keidas. Koe ja ylläty!

Aina puutarha ei olekaan maan tasalla

Puutarha-messut on luonnollisesti kätevä paikka tutustua tämän hetken huonekasvi- ja puutarhatrendeihin. Aina puutarha ei olekaan jalkojen juuressa ja kiinni mullassa, joskus katseet kannattaa kääntää ylöspäin: tällä hetkellä erityisen muodikkaita ovat blogeissa ja alan julkaisuissakin vilisevät ilmakasvit. Ilmakasvit eivät tarvitse multaa elääkseen, vaan ne voi asetella esimerkiksi näyttäviin lasikupuihin, tarjottimille – tai melkein mihin vain, mihin mielikuvitus antaa myöten. Tutustu Puutarha-messuilla kauneimpiin mullatta eläviin yksilöihin ja ime ideoita oman ilmakasviasetelman luomiseen. Ilmakasvien lisäksi myös japanilaishenkiset ja satumaiset kokedamat sekä mehikasvit, tyräkit ja kaktukset ilahduttavat trenditietoisten puutarha- ja kukkaihmisten visuaalista silmää. Näet ne messuhallissa täydessä loistossaan.

Muista tutustua myös A-halliin rakentuviin kahdeksaan luonnollisen kokoiseen parvekkeeseen, joilla on tarina kerrottavanaan!