Supermessut

Kimmo Ohtonen

su 23.04.2017 11:00
su 23.04.2017 14:00

Nuotiopiiri-lava, C-halli

Luontotoimittaja ja -valokuvaaja Kimmo Ohtonen kertoo mietteitään luontovalokuvauksen perusteista ja jakaa omien kokemuksiensa kautta vinkkejä siihen, mitkä asiat ovat tärkeitä luontovalokuvauksessa.

Digitaalisen teknologian kautta luontovalokuvauksen suosio nousee vuosi vuodelta. Tämä näkyy muun muassa netissä, joka pursuaa yksi toistaan upeampia luontokuvia, joista monet ovat harrastelijoiden ottamia. Teknisen puolen ohella Kimmo haluaa luoda keskustelua niistä ajattomista keinoista, jotka jokaisen luontovalokuvaajan on hyvä tietää, sekä keskustella luontokuvauksen tärkeästä roolista: tarinan kertomisesta.

”Olemme tarinankertojakansaa ja tämä näkyy myös luontovalokuvauksessa. Itseäni puhuttelee juuri ne luontokuvat, jotka kertovat tarinan. Tässäkin mielessä luontovalokuvilla on tärkeä rooli muuttuvassa maailmassamme”, Kimmo toteaa.

”Olet sitten aloittelija tai kokeneempi luontovalokuvauksen harrastaja, otat valokuvia omaksi iloksesi tai ammatiksesi, on silloin tällöin hyvä miettiä niitä keinoja ja strategioita, joita itse käyttää valokuvatessaan. Kaikki aiheesta kiinnostuneet tervetuloa mukaan, yhdessä saamme aikaan innokasta keskustelua luontovalokuvauksesta”.

Tutustu myös messuilla Kimmo Ohtosen Metsänhenget-valokuvanäyttelyyn.